Je Energieverbruik Aanpassen Lijkt Soms Een Moeilijke Zaak, Maar Eigenlijk Is Het Heel Erg Simpel!

Je Energieverbruik Aanpassen Lijkt Soms Een Moeilijke Zaak, Maar Eigenlijk Is Het Heel Erg Simpel!

Om het energieverbruik in uw huis te verminderen, hoeft u niet per se energiezuinige producten aan te schaffen. Energiebesparing kan net zo eenvoudig zijn als het uitschakelen van lichten of apparaten wanneer u ze niet nodig hebt. Toch zijn er genoeg verschillende mogelijkheden om makkelijk te beginnen met besparen. Op deze site zijn er talloze voorbeelden te vinden om hier mee te beginnen.

U kunt ook minder energie-intensieve apparaten gebruiken door huishoudelijke taken handmatig uit te voeren, zoals het hangend drogen van uw kleren in plaats van ze in de droger te doen, of de vaat met de hand te wassen.

Het besparen op je energie is meestal een simpele verandering van gedrag

De gedragsaanpassingen die het grootste besparingspotentieel hebben, zijn het lager zetten van de warmte op uw thermostaat in de winter en het minder gebruiken van uw airconditioner in de zomer.

  • De kosten voor verwarming en koeling vormen bijna de helft van de energierekening van een gemiddeld huis, dus deze verminderingen van de intensiteit en frequentie van de verwarming en koeling bieden de grootste besparing.
  • Er zijn hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uit te zoeken waar het grootste deel van uw elektriciteit naartoe gaat in uw huis. Een energiemonitor voor thuis kan u helpen om te begrijpen welke apparaten dagelijks het meeste elektriciteit gebruiken.

Waarom steeds meer mensen gloeilampen gebruiken om elektriciteit te besparen?

Traditionele gloeilampen verbruiken te veel elektriciteit en moeten vaker worden vervangen dan hun energie-efficiënte alternatieven. Halogeen gloeilampen, compacte fluorescentielampen (CFL’s) en lichtdiodelampen (LED’s) verbruiken 25-80% minder elektriciteit en gaan drie tot 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen.

  • Hoewel energiezuinige lampen duurder zijn, betekenen het efficiënte energieverbruik en de langere levensduur dat ze op de lange termijn minder kosten. Energiezuinige lampen zijn de duidelijke winnaars als het gaat om hun milieu- en financiële voordelen. Toch raden we je aan om goed onderzoek te doen naar de verschillende lampen om de beste keuze te maken.