Tips voor onroerend goed Crowdfunding

Tips voor onroerend goed Crowdfunding

Afhankelijk van uw definitie zijn er nu tientallen tot meer dan 100 platformen voor “onroerend goed crowdfunding ” (RECF). Als belegger die uw eigen portefeuille beheert, kan het brede scala aan opties overweldigend zijn, en zeker niet elk van deze platforms verdient serieuze overweging.

Hoewel elk een unieke focus en waardepropositie biedt voor beleggers, zijn platforms nu geconsolideerd in verschillende hoofdcategorieën van bedrijfsmodellen.

Investeren in commercieel aandelenvermogen: waarschijnlijk het dichtst bij het oorspronkelijke ideaal van crowdfunding van onroerend goed, bieden deze platforms kansen voor commercieel onroerend goed aan erkende investeerders, waardoor ze kunnen deelnemen aan grotere, grotere commerciële projecten. Hoewel het rendementspotentieel vaak groot is, zijn deze doorgaans langer en risicovoller dan andere RECF-investeringen. Dit soort beleggingen is dus het meest geschikt voor beleggers die tijd hebben om de risicofactoren echt te begrijpen en die op zijn minst over een grondige kennis van beleggen in onroerend goed beschikken.

Beleggen in beleggingen: sommige platforms nemen een deel of het geheel van een bestaande vastgoedlening, beveiligd door een akte van het onderliggende onroerend goed, en geven deze uit aan een netwerk van individuele beleggers tegen een vast rendement. Andere platforms fungeren als de geldschieter en verstrekken een lening aan een vastgoedontwikkelaar of flipper. In beide gevallen wordt het netwerk van investeerders van het platform een ​​vast jaarlijks rendement aangeboden – meestal tussen 7% en 12% – op een relatief korte termijn – meestal 6 tot 18 maanden. Aangezien deze beleggingen door het onroerend goed worden gewaarborgd en op korte termijn zijn, zijn ze meestal geschikt voor meer risicomijdende beleggers.

Real estate crowdfunding platformen

eREIT’s: Fundrise en RealtyMogul , twee van de oorspronkelijke spelers in de crowdfundingruimte voor onroerend goed, hebben zich verdiept in het aanbieden van semi-blinde fondsen die eigenschappen in het hele land samenvoegen. Deze investeringen bieden ingebouwde diversiteit en zeer lage minima, waardoor ze geschikt zijn voor minder ervaren beleggers. Dus ook u kunt verdienen met real estate crowdfunding.

Door deze categorieën te begrijpen, kunt u bepalen welk soort platform het beste bij uw portefeuille en beleggingsstrategie past. Gezien de relatief lage minima die veel platforms bieden, kan er in uw portefeuille ruimte zijn om via verschillende platforms te beleggen om verdere diversificatie te bereiken.

Ongeacht onder welk model een platform werkt, zorg ervoor dat u de ervaring en het trackrecord van de mensen achter het platform bekijkt. Zorg ervoor dat ze bereid en in staat zijn om vragen die u hebt te beantwoorden, met betrekking tot individuele investeringsmogelijkheden of het platform zelf Zodat u betrouwbaar online geld verdienen.